Seattle

2016. június 26.   A háromhetes alaszkai túra után Seattlebe repültem, innen autókázok le Los Angelesig másik három hét során. Ezt az utat már akkor megkívántam, amikor tavaly végighajtottam a 66-os úton, és mivel most Bp-LA lett a transzatlanti jegy, adta magát, hogy akkor most kerüljön sorra.

Akárcsak Alaszka felé, most is túlfoglalták a Delta járatát, és 200-500 dolláros kuponokkal csalogatták az embereket, hogy menjenek egy későbbi járattal. Most se álltam kötélnek, így is csak egy napom van ott, és sok tervem.

Belecsöppentem egy fesztiválba

A reptértől szerencsére van közvetlen metrószerűség (Air Link) a belvárosba mindössze 3 dollárért, így ezt vettem igénybe. Két kedves nyugdíjas házaspárral utaztam, akik összecsukható kempingszékekkel felszerelve épp a melegfelvonulásra, a Gay Pride Parade-ra igyekeztek. Kiderült, hogy pont ma van, pont most kezdődik, és pont a 4. sugárúton, ahol lakom. Nagyon helyesek voltak, azt mondták, többször részt vettek már ezen, de idén a közelmúltban történt orlandói merénylet miatt kötelezőnek érzik.

img_2361

A buli pedig hatalmas volt, jókedvű, békés, szívet melengető. Olyan, mint New Yorkban, és legkevésbé sem olyan, mint nálunk.

img_2388

img_2390

img_2391

img_2389

Minden itt fontos cég képviselte magát, a Facebooktól az Alaszka Airlines-ig.

img_2392

img_2393

Ez a hölgy pedig ilyen szigorú arccal nézte végig a rendezvényt, de nem mozdult egy tapodtat sem, az elejétől a végig végigállta, időnként tapsolva, szépen felöltözve. Imádtam:-)

img_2370

De ami a legjobb volt, az a békés eszmecsere a menet után. A három fő ellentüntetővel a parkban lehetett diskurálni, és órákon át győzködték egymást a melegekkel. Nem, fizikai atrocitás még véletlen sem volt.

img_2398

A nap során folyamatosan éreztem a füves cigi szagát is, meg gyakorlatilag tapintható volt a szabadszelleműség az egész városban. Jó lehet itt fiatalnak lenni:)

img_2376

Városnézés

De azért turistáskodásra is maradt idő. Felmentem a Space Needle tetejére, épp szép idő volt, de hát a kilátás azért nem annyira menő, mint mondjuk New Yorkban.

img_2394

A mellette levő üvegkiállítás – a Chihuly Garden – viszont totál lenyűgözött. Ez nem véletlen van a tripadvisoron a városi látnivalók első helyén. Hatalmas üvegkompozíciók, üvegszobrok zárt csarnokokban és az azokat körülölelő kertben. Elképesztő.

img_2396

img_2395

Szállás, kaja

Aludni a Hotel Andra-t válaszottam, ami a belvárosban egy nagyon stílusos butikhotel. Ahhoz képest, hogy a város kellős közepén van, totál csendes volt a szobám, aludtam is egy nagyot a hajnali kelés után.

img_2366

img_2367

A vacsorára kiszemelt hely nem volt nagy durranás, úgyhogy arról nem is írok, de rengeteg finom donut van a Top Pot Doughnuts helyen, szuper épületben. És még a kávé is jó.

img_2374

Apropó, kávé. Innen, Seattleből indult a Starbucks, és arról is terveztem pár fotót készíteni. Aztán a felvonulással úgy elment az idő, hogy nem néztem rendesen utána, hol is van az első üzlet. Amikor elsétáltam a Pine street egyik sarkán levő nagyon forgalmas üzletük előtt, valamiért – nem tudom, mégis miért – meg voltam győződve, hogy az az, és kattintottam is pár képet róla. Persze utólag kiderült, nem az volt, ugyanis nem Pine Street, hanem Pike Street, ahol az első van. Na, úgyhogy ezt bebuktam, még a legalaposabb utazó is hibázhat:-)

A másik, amit NEM tudok megmutatni a kedves olvasóknak, az a Boeing gyár. Az is a közelben van, és sokáig vacilláltam, elmenjek-e, de egy barátom nemrég volt, és azt írta, nem lehet fotózni. Na, az a látogatás nekem olyan lett volna, mintha elevenen nyúznának, úgyhogy kihagytam – de tudjatok róla, hogy ha imádjátok a repcsiket, az is ott van!